Categories:

Érase una vez los indios Navajos y Antelope Canyon

446 km (total 6.663 km).

Avui teniem 3 objectius: 1. fer la típica foto de Monument Valley des de la carretera, 2. visitar Antelope Canyon i 3. començar a visitar el North Rim del Grand Canyon (el Gran Cañón del Colorado, que curiosament està a Arizona i no a Colorado).

L’objectiu 1 l’hem complert amb alguna interferència. No sabem ben bé què estava passant, però hi havia un policia navajo que ha parat el trànsit i un cotxe amb coses rares al damunt.

IMGP3374

La nostra hipòtesi és que estaven rodant una pelcula, però no és segur.

Objectiu 2, visitar l’Antelope Canyon. Complert, però estem molt indignats amb la comunitat navaja que porta aquest parc. Primer de tot, estavem dins de la reserva navaja i per entrar al parc havies de pagar 6$ per persona. Fins aquí vale. Però només entrar. Per fer qualsevol cosa havies de pagar més. Al principi, no voliem entrar, perquè eren 25$ per persona per veure el canyon, i ens semblava un timo (que ho ha sigut), però finalment hem decidit entrar-hi perquè si no ho veus no ho pots criticar. Pos ala! A pagar 124$ + taxes per veure el canyon.

No podies anar fins al canyon amb el teu propi cotxe, de fet millor perquè no estava asfaltada. Ens han pujat a dalt d’una pick up truck amb cadiretes al darrere.

2008-08 i 09 Canada & USA 044

Una dona navaja ens feia de guia i lo únic que ens ha explicat és des d’on es podien fer les millors fotos. No geología, ni història ni ná de ná. I a sobre dels 124$ esperava propines! A més, t’enganyen perquè et diuen que es pot veure des de les 12h fins les 14h i quan estàs allà tot està fosc! A més, estava poc cuidat, hi havia tot de pintades i noms marcats i la gent apoiant-se per les parets. Se’ls hauria d’expropiar el lloc, l’estan destrossant.

2008-08 i 09 Canada & USA 039   

Algunes fotos de l’Antelope Canyon. De la part amb llum.

IMGP3392

2008-08 i 09 Canada & USA 004

2008-08 i 09 Canada & USA 009

2008-08 i 09 Canada & USA 010

Al final, desert.

2008-08 i 09 Canada & USA 038 

En fin. No criticarem a tots els navajos, però en concret aquests, si (i als de Monument Valley també).

Un hotspot pel camí d’una esplanada per on passa el Colorado River.

IMGP3436

Uns quants quilometres més, i al North Rim Gran Cañón del Colorado. Només ens ha donat temps per veure la posta de sol. Ens estem especialitzant en les postes de sol 🙂 Objectiu 3 cumplido.

El North Rim del Gran Cañón del Colorado.

IMGP3444 

IMGP3450

I la posta de sol.

IMGP3454

IMGP3469  

La laundry, i mentrestant cada loco con su tema. Uns el blog, els altres el lector de llibres.

IMGP3472

I avui estem en una cabana amb llar de foc que no sabem fer anar (va a gas?).

4 thoughts on “Érase una vez los indios Navajos y Antelope Canyon

  1. Hola! A veure, ja estic feta un embolic. Des del començament, tot anava be amb el blog; l’obria i dalt de tot de les fotos i el text sortia una data que era la del dia que jo vivia aquí a Barcelona, per la qual cosa suposava que estava llegint el que havieu fet el dia abans. El dia 9, però, la cosa va canviar ja que obro el blog i apareix la data del 8 de setembre, la mateixa del dia abans (hi ha dos dies 8 de setembre); obro el blog el dia 10 i apareix el dia 9; i l’obro avui i apareix el dia 10 de setembre. En definitiva, no sé quin dia heu fet el que expliqueu i fotografieu; m’ho expliqueu? Del Navajos val més no parlar-ne, es veu que han decidit viure d’aquestes terres de la seva propietat. que per cert són ben maques i ho dic per les fotos d’avui de l’Antelope Canyon. Molts petons

  2. Hola una altra vegada, només per dir-vos que les telefonades d’avui als mòbils eren efectivament perque el blog no funcionava (el «pasta Ya!» tampoc) i no sabia què fer, he reiniciat l’ordinador quan he arribat a casa i res. Francesc, quan m’has telefonat estava passejant la Selva.
    Més petons?

  3. si, quan hem vist que el blog no funcionava ja hem suposat que havies trucat per això. en aquest cas no era cosa del servidor, era «d’ells» 🙂
    sobre les dates i les hores, la mireia ho ha explicat en el post. en resum ella escriu el blog cada nit, i si tenim internet el publica sobre les nostres 23h, que són les vostres 8h del dia següent. La data que queda en el blog és la vostra, així que consta com la del dia següent a la que en realitat és. la cosa es complica quan no tenim internet a la nit i hem de publicar el matí següent o més tard…

  4. ah, i en els comentaris passa una mica el mateix, el meu anterior posa per exemple les 7:57 del dia 11 però per mi són les 22:57 del dia 10…

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *