Categories:

les piscines de reykjavík

Aprofito que la Mireia està fent el post del dia (de moment no se’n surt amb algo de les fotos) per explicar una mica les piscines de Reykjavík, que són un dels seus hits principals si véns amb nens. És una part molt important de la cultura islandesa, per exemple en els anuncis d’intercanvi el primer que diuen sempre és quina piscina tenen més a prop. De moment a les cèntriques s’hi veuen alguns turistes però no són en sí mateix una atracció turística. I estan ben senyalitzades 🙂

A Reykjavík hi ha 7 piscines públiques, i 18 en total en el que seria la seva àrea metropolitana. Totes són relativament similars: són majoritàriament exteriors, l’aigua sempre està calenta (al voltant de 35 graus), hi ha almenys una piscina per nedar i una altra per nens, junt amb hot-pots (el que serien jacuuzis) grans a diferents temperatures (des de freds a 10-12 fins a 38, 40 o 42 graus), sauna i a vegades tobogans.

Hi ha unes normes força estrictes, que la veritat és que fan que tot sigui molt net i fàcil. Ojalá a espanya fos igual! En resum:

 • Has de deixar les sabates fora del vestuari
 • Entres al vestuari, et despulles totalment, deixes la roba a una taquilla (totes tenen clau) i vas cap a les dutxes despullat i amb la tovallola i el banyador a la mà
 • Et dutxes despullat en una sala gran en plan cole, on sempre hi ha dispensador de sabó. Hi ha tot de dibuixos recordant que et rentis el cap, les aixelles, els genitals i els peus, i a vegades i hi ha un vigilant controlant que ho facis bé. Tot això és perquè posen poquíssim clor a les piscines (ni es nota) i s’han d’assegurar que hi entris net. Hi ha trones i banyeres per bebès
 • Et poses el banyador i vas cap a la piscina. La tovallola la pots deixar a la zona de dutxes (hi ha estanteries) o endur-te-la
 • Quan acabes et tornes a dutxar i t’asseques totalment abans de passar al vestuari. Els posa molt neguitosos (a ells i a mi) que algú mulli el vestidor. A la zona de dutxes sempre hi ha una màquina per assecar el banyador
 • No es poden fer fotos en tot el recinte

Bàsicament només cal portar tovallola i banyador (i inclús això t’ho poden llogar) perquè allà hi ha de tot: sabó, manguitos, clau per les taquilles, etc. Total, que si a espanya fos així jo aniria més a la piscina!

Aquest 2018 el preu de l’entrada a les piscines de Reykjavík és d’uns 8 euros (a la resta depèn). Els nens només paguen a partir de 6 anys i és molt barat. Hi ha bonos de 10 o 20 entrades que pot usar una mateixa família i et surt a menys de la meitat de preu cada entrada. I pels islandesos hi ha abonaments anuals per 270 euros.

Nosaltres hem anat a 6 piscines diferents, 4 a Reykjavík i 2 a pobles del costat, i en algunes hem repetit. A totes és fàcil arribar-hi caminant o en bus des de casa. Les poso per ordre de proximitat al centre, les fotos són de les webs oficials de les piscines.

 • Sundhöll Reykjavíkur va ser la primera piscina de Reykjavík. És de 1937 i ja ha passat a ser més antiga que vella. La veritat és que no és la més funcional però és molt xula de veure. Seria a les piscines el que sfn és a les escoles 😉 L’any passat la van reformar i han afegit una piscina exterior que està bé. Els vestuaris dels nens segueixen sent els originals, molt xulos. Els de nenes ja no
 • Vesturbæjarlaug és relativament cèntrica. No és ni massa nova ni massa vella, ni massa per nens ni massa per adults. La veritat és que no té cap element objectiu per ser la millor piscina, però per algun motiu a mi m’ho va semblar (almenys per adults). Seria per l’ambient, que era molt agradable (té la universitat al costat)
 • Laugardalslaug té una piscina enorme per nens amb tobogans xulos, jo crec que per ells és la millor. Es nota que es deu haver reformat no fa massa, almenys els vestuaris (va tot amb una pulsereta electrònica). A més està en un parc molt gran amb playgrouns i el zoo-tibidabo, i un tenderete de hot-dogs just a la sortida 🙂
 • Árbæjarlaug està força apartada però potser és la millor per tota la família. Té una zona coberta sota una cúpula de vidre molt xula, la zona exterior està bé per tots (tobogans, hot-pots xulos, etc.) i si fa sol té bones vistes
 • Sundlaug Kópavogs a la ciutat de Kópavogur és moderna i molt funcional, amb diferents piscines cobertes i descobertes, tobogans, etc. Massa funcional i tot, jo seria potser la última que repetiria. Per nedar deu estar bé per això, tenia una piscina que semblava quasi olímpica
 • Lagafellslaug al poble de Mosfellsbær també és molt moderna i funcional, i jo diria que millor que l’anterior. En tot cas les vistes per la carretera i a l’arribar segur que són millors, i el bar també és el millor de tots

La preferida de la Mireia, per això, segueix sent la de la platja de l’altre dia 🙂

3 thoughts on “les piscines de reykjavík

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *