Categories:

rotondes, parkings i autobusos (II)

Explica la llegenda que fa anys es podia aparcar al costat de Macarella (pagant al propietari de la finca, això sí) i passar-hi el dia sense grans aglomeracions, tot menjant alguna cosa a la Susy. Aquells temps ja han passat: primer van tancar el parking privat i en van potenciar un de públic força més amunt, i ara ja fa un temps que entre maig i octubre només es pot arribar a Macarella en autobús des de Ciutadella (o caminant pel camí de cavalls, és clar). A nosaltres ens sembla bé (a la Susy segur que no tant), però això ha fet que aquest cop no hi haguem anat. Macarella millor fora de temporada, encara que trobem a faltar banyar-nos-hi (sobretot a Macarelleta).

Macarella el desembre de 2018

La situació de Turqueta és encara pitjor. El parking és al mateix lloc on era, a uns 10 o 15 minuts de la platja, però les restriccions de Macarella han fet que estigui sempre ple. La platja està de moda i es rumoreja que abans de les 8 del matí ja no s’hi pot aparcar, i mira que el parking és prou gran; a partir d’aquella hora, només en bus o caminant. El que està bé és que a la rotonda de la RC-2 des d’on surt el camí de Sant Joan de Missa ja fa anys que hi ha un «semàfor» que t’indica si el parking està ple o buit, i hi ha vigilància perquè no entrin més cotxes dels permesos. Nosaltres el vam veure una tarda obert i cap allà que vam anar. Massa gent i massa postureo, amb molta selfie aquàtica. Para muestra un botón 😉

L’aigua estava neta però una mica remoguda de sorra. Quan es va anar buidant es va estar millor.

Però de tota manera, igual que Macarella, Turqueta és millor a l’hivern. Pasen y vean.

Turqueta el desembre de 2017

La tercera platja on es pot arribar per Sant Joan de Missa és Son Saura, que pel que hem vist aquests dies és on hi ha menys problemes per aparcar. Son Saura una mica ni fu ni fa, però des d’allà es pot anar caminant a Es Talaier que està molt bé, en general hi ha poca gent i segueix sent un destí de gent local (com Algaiarens o el propi Son Saura).

Una tarda que vam veure el parking obert hi vam anar. Vam creuar cap a Es Talaier il·legalment per la pineda, però com excusa direm que feia molt sol.

La platja d’Es Talaier és molt xula i hi havia poca gent.

A l’hivern és així:

Es Talaier el desembre de 2017

El dia que hi vam anar hi havia vent de sud i estava mogudeta. Mogudeta i bruteta, és l’únic lloc on vam trobar algun plàstic. Ens vam divertir igual.

I ens vam acabar banyant sols, tot un luxe el mes d’agost.

Tornada pel camí de cavalls de la costa amb posta de sol inclosa.

Total, en temporada alta, del sud clàssic només recomanaríem anar a Es Talaier. Sembla que a la gent li continua fent mandra caminar mitja horeta per anar a la platja.

One thought on “rotondes, parkings i autobusos (II)

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *